dr Agata Cezari – MISJA DOŻYWIANIA LUDZKOŚCI

dr Agata CEZARI - Wrocław

dr Agata CEZARI – Wrocław

Agata Cezari to silna, charyzmatyczna kobieta, która w pełni realizuje swoją MISJĘ, którą jest DOŻYWIANIE LUDZKOŚCI (zmienianie nawyków żywieniowych ludzi na całym świecie).

Nie żyjemy po to, żeby jeść. Jemy po to, żeby żyć – Agata Cezari

 

Dlaczego musimy zmienić swoje nawyki żywieniowe – dr Agata CEZARI

Spotkanie domowe MonaVie. Wrocław. 2013-09

 

 

 

WYWIAD Z dr AGATĄ CEZARI

Czym Panią, jako fachowca w dziedzinie żywienia, przekonało do siebie MonaVie? 

Produktem podstawowym, czyli sokiem z jagody acai! Pracuję na bardzo wyselekcjonowanych rzeczach, muszą nieść ze sobą głęboką naukę i nowoczesną technologię, to podstawowe kryteria wyboru. Przyznam, że był to pierwszy sok z jagody acai w eleganckiej, szklanej butelce i to zwróciło mocno moją uwagę, ponieważ wiem, jaką wartość daje samo opakowanie.

MonaVie Wrocław - Agata Cezari i Damian Żukiewicz

dr Agata Cezari – MonaVie

Czy to była miłość od pierwszego wejrzenia, czy musiała Pani dłużej się zastanawiać nad zaufaniem produktom?

Miłość od pierwszego wejrzenia w moim wieku i z moim doświadczeniem już się nie zdarza ;) Zareagowałam jak każdy; zawiera konserwanty, co mi Pan tu pokazuje…Problem w tym, że człowiek, który mnie zapraszał do biznesu nie miał możliwości przekazać mi gruntownej wiedzy o produkcie, bo jej nie posiadał! Poprosił mnie natomiast o opinię, ponieważ chciał poważnie zająć się tym tematem. To potrzeba znalezienia rzetelnej informacji spowodowała, że produkt pokochałam miłością dojrzałą. Mam nadzieję, że będę teraz dla wszystkich dystrybutorów źródłem niezbędnej wiedzy w tym temacie.

Dla kogo Pani zdaniem produkty MonaVie są idealne, a komu by Pani je mimo wszystko odradzała?

Idealne jest polecenie absolutnie każdemu bazowego produktu jakim jest sok, nie rozumiem pytań czy można stosować go w takim czy takim przypadku ponieważ jedząc śniadanie czy inny posiłek nie zastanowicie się Państwo czy możecie jeść akurat taką a nie inną żywność, a to jest sok! i tylko sok, nie lekarstwo a żywność funkcjonalna o wyjątkowych właściwościach, która dożywiając nasze ciało pozwala mu wyprostować pewne dysfunkcje dające objawy zwane chorobą… zastanawiać się można nad celowością spożywania innych produktów MonaVie, ponieważ mają one już konkretne przeznaczenie.

Społeczeństwo jest coraz bardziej świadome w kwestii żywienia, jak będzie Pani zdaniem wyglądać przyszłość tej dziedziny życia? Czy produkty typu RVL będę odgrywały w niej znaczącą rolę?

Znaczącą rolę będzie stanowiło w ogóle dożywianie organizmu, myślę, że świat oszaleje na punkcie żywności funkcjonalnej, natomiast mam osobiste oczekiwania w stosunku do ludzkości, aby w końcu zrozumiała, że dziś żywić należy się w sposób celowany a nie przypadkowy. Zjawisko „hedonizmu organoleptycznego” jest tak powszechne i niezauważalnie akceptowalne, że uświadomienie sobie tego powoduje ogromny przełom w psychice, a świadomość jaką w ten sposób nabywamy pozwala nam na zmianę sposobu żywienia na celowany, czyli przeznaczony osiągnięciu bardzo konkretnych celów. RVL jest produktem, który dla mnie jest przeznaczony do bardzo konkretnych celów, odbudowy i regeneracji ciała w związku z wysiłkiem fizycznym lub zastąpienia posiłku, którego nie możemy spożyć w „normalnym trybie”. Siedząc przy biurku 12 godzin, jedząc żywność śmieciową i popijając na deser RVL nie oczekujmy genialnego spadku wagi bo to bezczelne. RVL to produkt do stosowania w sposób celowany!

Funkcjonuje w powszechnym użyciu stwierdzenie – „Jesteś tym, co jesz”. Jak bardzo jest ono Pani zdaniem prawdziwe?

Dosłownie w 100%! Zrozumienie kwestii „celowanego” jedzenia jest tu kluczowe; chcesz osiągnąć konkretny efekt na przykład poziom energii, możliwość koncentracji czy zapamiętywania lub dobry humor i wysokie libido- możesz dziś sterować biochemią swojego ciała tak, aby te efekty zostały osiągnięte! Moja obserwacja pacjentów, z którymi podejmuję pracę jest bardzo konkretna; ludzie z naprawdę dużym sukcesem życiowym jedzą w sposób sprytny i celowany!

Skąd się u Pani wzięła pasja do dietetyki?

Choroby towarzyszyły mi od dzieciństwa, ustawiane w szereg (bardzo konsekwentny) dawały mi mocno do myślenia. W gruncie rzeczy całe życie czułam, że szukam takiej wiedzy, która w końcu pozwoliła by mi zrozumieć dlaczego. Uczucie podróży długim ciemnym korytarzem w stronę światła. Kilkanaście lat temu przyszło oświecenie; to jedzenie, które wkładam do ust powoduje, że choruję. Dostosowanie swojego pożywienia do moich problemów okazało się absolutnie idealną formą leczenia, dziś nikt mi nie udowodni wielu schorzeń, które podobno miały mi towarzyszyć do końca mojego życia! Moje usposobienie i absolutna niezależność nakazały podjąć walkę ze światem po przez szerzenie wiedzy, uważam że człowiek, którego zaopatrzy się w odpowiednie informacje i narzędzia potrafi dokonywać doskonałych wyborów broniąc się w ten sposób przed chorobą!

Czy koledzy po fachu również doceniają wartość produktów MonaVie, czy jednak dominuje sceptycyzm? Jakich argumentów Pani głównie używa, aby przekonać niezdecydowanych do produktów MV?

Niestety nie wszyscy, ponieważ wiedza, którą ja się posługuję nie do końca zgadza się z propagandą żywieniową od lat stosowaną w naszym kraju…Ale to tylko potwierdza, że to co robię ma rację bytu. Ktoś musi pierwszy wychylić się przed szereg, aby w ogóle zauważono, że w szeregu nas się ustawia. Na argumenty lub nawet agresję, z którą się spotykam w temacie MV odpowiadam zawsze z uśmiechem; a skąd masz te informacje i gdzie je znalazłaś(-łeś), bo ja czytałam publikacje medyczne więc jak się dogrzebiesz do prawdziwej, rzetelnej wiedzy… możemy podyskutować. Zawsze z uśmiechem Drodzy Państwo!

Jakie są Pani cele zawodowe na najbliższe lata?

Jestem na służbie i na służbie pozostanę. Mam misję szerzenia wiedzy i oświecenia w tematach, które  z reguły są niewygodne. Lubię kontrowersję, bo zmusza do myślenia, a moim celem nie jest zdobycie pozycji adorowanej pani doktor, którą wszyscy kochają i noszą na rękach. Nie trzeba mnie lubić, ważne jest dla mnie to, że po moim wykładzie zaczyna się proces myślowy, który w konsekwencji może odmienić życie jakiegoś człowieka lub całej jego rodziny. Ja sieję ziarenka, a kiedyś, mam nadzieję, będzie z tego niezły plon…

źródło: BiznesNowejEry

 

 

dr Agata CEZARI

 

 

dr Agata CEZARI - Ossa 2014/06/28

 

 

Jesteś tym co jesz – dr Agata CEZARI

4 lata MonaVie Polska. Mazurkas. Ożarów Mazowiecki. 2014/05/11

 

 

3 myśli nt. „dr Agata Cezari – MISJA DOŻYWIANIA LUDZKOŚCI

  1. Pingback: Relacja z wydarzenia 4 Rocznicy MonaVie w Polsce | MonaVie

  2. Pingback: Szkolenie MonaVie w OSSie zakończone | MonaVie - Życie o większym znaczeniu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>